A GÓLEM SZÍNHÁZ STÚDIÓSAI BEMUTATKOZNAK

 

A Gólem Színház fontosnak tartja, hogy kinyissa kapuit minden színházszerető ember előtt. A Gólem Stúdió olyan „civilek” számára jött létre, akik hobbiként a színjátszást jelölik meg önéletrajzukban, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnének többet megtudni a színházról, akik szívesen állnak a világot jelentő deszkákon. Mindemellett a Stúdió kemény munkával, nagyfokú tanulással is jár. A folyamatos színészi fejlődés, az egyéni előrehaladás érdekében komoly feladatokkal, igazi kihívásokkal néznek szembe a vállalkozó szellemű tagok.

A társulat tagjai nem csak a játék öröméért, a szereplés lehetőségéért választották a Gólem Stúdiót. Azért dolgoznak együtt, mert remek csapatot alkotnak, mert számíthatnak egymásra az élet minden területén, és mert hetente egyszer pár órára csak egymással, egymásért dolgozhatnak a próbateremben, kizárva életükből minden mást. A legjobb hobbi, a legizgalmasabb feladat, a legnagyobb kihívás az amatőr színház, mert a közös érdeklődés életkortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül összehozza az embereket: közösen, érdek nélkül.
A 2018/19-es évadtól a Gólem Stúdió ifjúsági tagozattal bővült, tucatnyi lelkes, tehetséges gimnazista csatlakozott programunkhoz; így már két társulattal, de lankadatlan szorgalommal vágunk bele az új évadba!

A Gólem Stúdió Felnőtt tagozatának bemutatója a Csányi5-ben:
A TALIZMÁN
Bemutató: 2019. február 3. 15.00 és 19.00
További előadások: 2019. február 4. 19.00
Helyszín: Csányi5 / VII. ker. Csányi u. 5.)


Jó gyerek ez a Titusz, csak csóró. Persze ez hagyján, de hozzá még a haja… Vörös! Rőt! Tulipiros! A vörös haj pedig elfogadhatatlan! Megengedhetetlen! A vörhenyesek – mint azt mindenki tudja – mind rosszabbak, mint a többiek, mert… mások, na. Mindjárt más lesz a helyzet azonban, amikor Tituszt egy parókának köszönhetően az a szerencse éri, hogy megszűnik vörösnek lenni. Előbb fekete, majd szőke, aztán veres, akarom mondani, deres hajú lesz (Semmiképp sem veres! Pfuj!), a hölgyek pedig elalélnak a közelében. Tisztes özvegyasszonyok vakulnak el látásától, engedik, mit engedik, egyenesen hívják be – először a kertbe, majd a cselédszobába, hogy aztán végül a kastélyban kössön ki. Felível a karrierje, virágzik a magánélete, új ruhák, új munkák, Flóra, fauna és verslábak kísérik felfelé tartó útján… Csak ki ne derüljön, hogy vörös a haja! A piros, az tilos!


TÜZELŐ TITUSZ: TURCSÁN ZSOLT
KONSTANCIA, a komornája, özvegy: NÉMETH ORSI
FANYŰVŐ FLÓRA, a kertésze, özvegy: KONDOR KITTI
NYOMÓVÁRY GRÓFNŐ, özvegy: GACS FLÓRA
EMMA, a lánya: PETHES VIVIEN
TÖKI, a kertész segédje: PETKOVICS GYÖRGY
SZEPLŐS SZALOME, libapásztorlány: RÁCZ ESZTER
A MÁRKI: BOJTI MÓRIC
DUGÓ HUGÓ, sörgyáros: TÓTH JÁNOS TAMÁS
MARIE (MARI), szolgáló: KERTÉSZ GYÖRGYI

Író – Johann Nepomuk Nestroy
Átdolgozó – Németh Virág
Műszaki vezető – Nádasi Iván
Producer – Marcsa Barbara
R.asszisztens – Rácz Lili
Rendező – BORGULA ANDRÁS

A Gólem Stúdió Ifjúsági tagozatának bemutatója a Jurányi Házban:
RÓMEÓ ÉS JÚLIA
Bemutató: 2019. március 30. 19.00
További előadások: 2019. március 31. 15.00 és 19.00
Helyszín: Jurányi Ház ( II. ker. Jurányi u. 1.)

romeoesjulia


RÓMEÓ: FICSOR MILÁN
JÚLIA: LAMBERTI VICUS
MERCUTIO: CSÁK BALÁZS
BEE: ERBSZT ANNA
TYBALT: RÁKOS OLIVÉR
LORA: ÁBRAHÁM KÍRA
LŐRINC: PETRIDIS MARKOS
DODÓ: LÁSZLÓ PANNA
FERNANDO: KEREKES MARCI
LADY: ALBERT REA
PÁRIS: LENDVAI PÉTER

Fordította: Mészöly Dezső
Dramaturg: Németh Virág
Zenei vezető: Schnörch András Benedek
Producer: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Rendező: NÉMETH VIRÁG