Dancs István - Németh Virág: Önként, dalolva

A Madách Imre Gimnázium Thália Stúdiójának előadása.

 

DANCS ISTVÁN – NÉMETH VIRÁG:

ÖNKÉNT, DALOLVA
Félig igaz történetek alapján.

A Madách Imre Gimnázium Thália Stúdiójának előadása.
14 éven aluliak számára nem ajánlott.

BEMUTATÓ: 2018. május 26., 27. 15.00 és 19.00, Jurányi Ház

Kamasz (főnév): a serdülőkorban bekövetkező élettani változások következtében esetlen, félszeg megjelenésű, vagy éretlen viselkedésű, kiegyensúlyozatlan lelkiállapotú fiú, vagy ritkán lány./forrás: wikiszotar.hu/
Hát köszönjük. Mindig öröm látni, milyen sokra tartja ezt az időszakot az emberiség, meg a Wikipédia. Ha már szócikknek kellett lennünk, igazán írhattak volna valami jobbat, amiből érződik, hogy mi is emberek vagyunk azért...fiúk...meg ritkán lányok... De semmi baj, tudjuk, hogy most szar, de nem tart örökké, és majd kinövünk ebből a kiegyensúlyozatlan lelkiállapotból, addig meg viseljük, mert annyira nem vészes, és különben is mindenki túlélte valahogy. De vajon tényleg mindenki? Valószínűleg nem, mert akkor jóval kevesebb hír szólna életének önkezűleg véget vető lusta, flegma, és felháborítóan halott fiatalokról. És ez az egész csak egy hiszti? Vagy esetleg nekünk is lehetnek hasonló kaliberű problémáink, mint a nagybetűs ÉLET-be belefáradt felnőtt társadalomnak?
 Szerintünk lehetnek. A darabban szereplő nyolc tinédzsernek legalábbis biztosan nincs könnyű élete. Azt viszont egyikük sem gondolta volna, hogy néhány óra önkéntes munka mennyire megváltoztatja mindannyiuk életét. Négy fiú, és négy lány, akik okkal vannak ebben az alagsori könyvtárban. Egymás miatt, de hogy ki kiért, és miért pont miatta, az már egy másik kérdés. Nem akarjuk kitörni a poén nyakát. Az viszont biztos, hogy ha ebben a könyvtárban egész véletlenül megtaláljuk azt a szótárat, amiben szerepel a feljebb található szócikk, önként, és dalolva ítéljük majd máglyahalálra. Pedig itt nem is lehet dohányozni.


SZEREPLŐK:

MARCI:        FICSOR MILÁN / SCHNÖRCH ANDRÁS BENEDEK        
BERCI:        CSÁK BALÁZS / LENDVAI PÉTER        
KOCSIS:      RÁKOS OLIVÉR / BORKÖLES BENCE        
ÁRON:        PETIKE IVÁN / PETRIDIS MARKOS        

MARGARÉTA:    ALBERT REA / ÁBRAHÁM KÍRA        
BETTI:        VARGA ANNA / PÁLHEGYI JÚLIA        
NOÉMI:        ERBSZT ANNA        
IVETT:        LAMBERTI VICUS  / PATKÓS DÓRA

Díszlet: Borgula András
Jelmez: Albert Rea és a társulat
Stúdióvezető:  Dancs István
Műszaki vezető: Nádasi László Iván
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Rendezte: Németh Virág

JEGYVÁSÁRLÁS

Támogató: NKA