Szalonklára

Írta: Németh Virág

A Gólem Színház előadása. 

140483350 245441130307937 2692644593815646831 n

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild.

Mi az 1?

Gondolhatnánk, hogy nagyon kevés, hogy szinte semmi, csak egy pici lépés a nullától, hogy csak egy kicsivel több a zérónál, csak egy picurkával nagyobb a mínusznál és még folytathatnám sokáig…de nem!

Közlemény

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a kormány által kihirdetett rendelet értelmében a márciusi előadásaink, a GóleMenza programunk és az áprilisra meghirdetett Taigetosz gimi stúdiós előadásaink elmaradnak....

Borgula András 24.hu interjú

Borgula Andrást közéleti szereplőként a Klubrádió és az ATV műsoraiból ismerik a legtöbben. Civilben a Gólem Színház alapítója, művészeti vezetője, rendezője. Izraelben végezte el a rendezői szakot, majd meghonosította Magyarországon a zsidó tematikájú színjátszást. A Gólem nemrégiben saját játszóhelyet kapott az Erzsébetvárosban.... Interjú - L. Horváth Katalin, 24.hu

Hanukaracsonyi üdvözlet

Sziasztok kedves Gólemberek!

Hanuka hagyományosan a fény és a csodák ünnepe és idén nem csak a színháznak és Magyarországnak, de az egész világnak nagy szüksége lenne erre a kettőre ahhoz, hogy jövőre ismét együtt ünnepelhessünk (függetlenül vallástól, hovatartozástól, közösségtől vagy bármi mástól)...

Folytatódik a GóleMenza!

Egyél jót, tegyél jót!

A befolyt összeggel a Gólem Színház munkáját, az új kulturális helyszín, a Zsidó Előadóművészeti Központ megvalósulását is támogatod.

Ismerős történet

Megtartottuk David Ives Ismerős történet című darabjának az olvasópróbáját.

Szereplők: Schmied Zoltán, Radnay Csilla // Rendező: Borgula András
Premier: 2019. október 26., Hatszín Teátrum

ÚJ KULTURÁLIS HELYSZÍN NYÍLIK

A jövő évben, zsidó év szerint 5780-ban Erzsébetvárosban indul meg az Európában, de még a világon is egyedülálló projekt: Zsidó Előadóművészeti Központ nyílik a Csányi utca 3-ban, a Gólem Színház és a VII. kerületi Önkormányzat együttműködésében...

“Kell egy csapat!”

4 bemutató, 1 rádiójáték, 1 Tel - Avivból érkező vendégjáték, a Gólem előadásai Bécsben, Martonvásáron, Győrben, Debrecenben valamint 5 budapesti helyszínen, 9000 néző és 80 előadás fért bele az évadba.

Rádiójáték: Steinerék

2018-ban megismerhettétek a Steiner család történetét a Jurányi színpadán.
Nagy örömünkre idén rádiójáték formájában is találkozhatunk a család tagjaival a Tilos Rádió műsorában (Madártávlat és békaperspektíva) kéthetente kedden. Író, rendező: Borgula András, Németh Virág

GóleMenza

Szeretettel várunk Benneteket a Gólem Színház első támogatói ebédjén, ahol Mi főzünk Nektek!

Időpont: 2019. január 17. (cs.) 12.00.14.00

Jól indul a 2019-es év!

Az EL AL Magyarország igazgatója, Janos Varadi és Andras Borgula együttműködést kötött a 2019-es évre.

Búcsúzunk!

2019. január 10-én láthatja utoljára a közönség a Zs-kategória Önfeledt zsidózás revüvel előadásunkat.
A darab bemutatóját 2015. április 12-én tartottuk meg.
Szeretettel várjuk!

A Gólem és a TAO

Ha Ön olyan gazdasági társaságot vezet, amelynek működéséből társasági adó fizetési
kötelezettsége keletkezik és szeretne egy jó ügy és a kultúra területén dolgozó
szervezet támogatása révén még adókedvezményben is részesülni, kérjük keressen
meg minket.

Tabufröccs - interjú Bán Bálinttal

Egy színész, a munkája során sok különös helyzetbe kerülhet. Bán Bálint, a Gólem Színház Zs-kategória című darabjának egyik színésze szerint, ez az előadás annyira intenzív, határátlépő és gátrobbantó, hogy attól eleinte még ő, maga is zavarban volt. De aztán…

Interjú Nagy Marival


Nagy Mari 2008-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja. 2017-ben megkapta a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat. A Gólem Színház több előadásában is láthatjátok. Ezekről a szerepekről és a fiával való közös munkáról is beszélgettünk.

50. előadás - utolsó!

2018. november 3-án láthatja utoljára a közönség az Anyám mondta előadásunkat, amely épp 50. alkalommal kerül műsorra.
A darab bemutatóját 2013. szeptemberében tartottuk meg.
Szeretettel várjuk!

Interjú Borgula Andrással

A Gólem Színház ismét mulattatni fogja a nagyérdeműt. És megint a zsidókkal kapcsolatos kérdésekkel viccel. A Dumaszínház és a FÜGE közös humorpályázatának egyik győztes darabja a Kiválasztottak, melynek alapötlete: mi lenne, ha egy nap eltűnnének a zsidók?

Kedves közönségünk!

Mérhetetlen fájdalommal tudatjuk, hogy Székhelyi József, Jocó bácsi ma elment.
Joe Halpern padja üres, és az is marad most már.

Gyerekszereplőt keres a Gólem Színház!

Legújabb előadásunkhoz a rendező, Borgula András csellózni jól tudó, 12-16 év közötti gyerekszereplőt keres.
A Jaj, Istenem című előadás szereplői Gryllus Dorka és Kálid Artúr.
Jelentkezni 2018. április 7-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Rácz Lili) e-mail címre lehet.

 

80. Lefitymálva

A Lefitymálva nemcsak a közönség osztatlan tetszését nyerte meg, hanem a szakma is elismeréssel jutalmazta. A 2012-es Vidor Fesztiválon Nagy Mari és Bánki Gergő kapott díjat, míg maga a darab a Thália Színház Humorfesztiválján a Legjobb színházi előadás díját nyerte el.

Miért sírt a hal?

Izraeli vendégelőadás / hároméves kortól ajánlott
A meseelőadás nagy sikerrel szerepelt a haifai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, és a jeruzsálemi Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon. A magyar közönség pedig december 17-én ismerkedhet meg az öt izraeli mese történetével.

Kedves Nézőink!

Színházunk számára fontos nézőink véleménye. Köszönjük, hogy valamelyik előadásunkat már megnézték. Most arra kérjük Önöket, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy válaszolnak néhány kérdésünkre, amellyel a Gólem Színház közönségének színházba járási szokásait szeretnénk jobban megismerni.

A kérdőív letölthető itt...

Köszönjük szépen a segítséget!


 

Vidor díjátadó

Benedek Miklós, a Vidor Fesztivál zsűri elnöke és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója átadták SZÉKHELYI JÓZSEF és TROKÁN PÉTER részére az Arlecchino - díjat, melyet a HALPERN ÉS JOHNSON előadásban nyújtott legjobb férfi alakításért kaptak.
Legközelebb szeptember 19-én a Hatszín Teátrumban ismerhetik meg Mr. Halpern és Mr. Johnson történetét.

Gratulálunk!

SZÉKHELYI JÓZSEF és TROKÁN PÉTER a legjobb férfi alakításért járó díjat, az Arlecchino - díjat kapta az idei Vidor Fesztiválon!

Családi Nap a GóleMesével!

Szeptember 2-án 11 órától a Y.EAST Fesztiválon (Zsámbék), majd 15 órától a Pozsonyi Pikniken kalandozhattok a Szamárfül Projekt mesejátékával!
Októbertől pedig a Jurányi Inkubátorházban látható az előadás!

SZAVAZZATOK!

Az idei Hanukatalizátor Díj egyéni jelöltjei között BORGULA ANDRÁS, az innovációs kezdeményezések között a Szakácskönyv a túlélésért tantermi projektünk is szerepel!
Szavazni december 22.12 óráig lehet.
A szavazáshoz kattintson ide...

Újra színpadon az Anyám mondta (Mamelosn)!

Hogyan lehet egyszerre szeretni is valakit, aki az agyunkra megy? Aki kibírhatatlan és elviselhetetlen, de mégiscsak az anyánk vagy a lányunk?  Ha valamelyik karakter hasonlít egy családtagjára, akkor az nem csak a véletlen műve! Szereplők: Huzella Júlia, Kerekes Viktória, Kiss Mari

Ne maradjon le róla!

Interjú KEREKES Viktóriával és BORGULA Andrással a Zs-kategória előadásunk kapcsán.

fidelio tv

Nevetve is lehet adakozni!

A Zs-kategória előadás bevétele a Heti Betevő javára!
Két és fél éve karácsony táján a Klauzál tér sarkán lévő Kisüzemben összegyűlt baráti társaság kitalált valamit,

Zsidó Kulturális Fesztivál

2016. szeptember 11-én a Zsidó Kulturális Fesztiválon ismerkedhetnek meg először a GóleMese, avagy így ment a rabbi hohmecolni! gyerekelőadásunk történeteivel.

Szeretettel várjuk!

 

OLDALBORDA

Bár az évadnak lassan vége, és nulla forintos állami támogatásunkat is elköltöttük már az utolsó fillérig, azért töretlenül dolgozunk. Oldalborda-bemutató a Gólem Stúdióban!

MEGTAPASZTALT TÖRTÉNELEM

Útjára indult legújabb projektünk, a ’Szakácskönyv a túlélésért’ című előadás rendhagyó, tantermi változata. Első élményeink még frissek, vigyázat, szubjektív beszámoló következik!

JÖTT A GÓLEM

Végéhez ért a Jön a Gólem turné, melynek utolsó állomásaként Debrecenbe látogatunk a hétvégén, a projektet lezáró workshop kedvéért. Kibic Piknik a zsidó kultúráért április 10-én!

OSZTÁLYTALÁLKOZÓ

Újabb együttműködés - újabb siker: a Gólem Stúdió és a Thália Stúdió koprodukciója a Jurányi Inkubátorházban. A színház mindenkié!

KINEVETSZ A VÉGÉN

A Klubrádió és a Gólem Színház új, közös produkcióval jelentkezik! Közéleti dumadélután sorozatunkban havi rendszerességgel beszélgetünk magunkról és hozzánk hasonlókról, hozzánk hasonlóknak!