„Mi a különbség Isten és egy orvos között?

Az, hogy Isten nem hiszi, hogy ő orvos!"

Szerzők: Csizmás Kinga, Gábor Sári, Kovács Zita, Létay Dóra, Tóth Réka Ágnes és Urbán Nóra (vezető tanár: Kárpáti Péter)

Szereplők: Chován Gábor, Eke Angéla, Makra Viktória, Márkus Sándor

     1-IMG 2251

A Gólem legendája a zsidó kultúra egyik legrégebbi és legtöbbet feldolgozott története. Az ember, aki életet lehel az élettelenbe és így átveszi Isten helyét. Mi történik akkor, ha 6 fiatal magyar szerző(nő) szabad kezet kap a hagyományos történet átdolgozásához? Mit csinál ma itt a Gólem? Hogyan csinálnak belőlünk Gólemet a társaink, a vezetőink, a szerelmeink? Az elkészült szövegek olyan társadalmi jelenségekről, emberi kapcsolatokról rántják le a leplet, amelyekbe életünk során már annyira belefásultunk, annyira természetessé váltak, hogy már nem is érezzük, mennyire rabjai vagyunk ezeknek a szituációknak. A My little Gólem így nemcsak a csodáról, hanem az uralkodásról, a kiszolgáltatottságról és az isten nélküli teremtettség abszurditásáról is mesél. Hat rövid történet, hat báb és hat stílus keveredik az előadásban.

Korlenyomat nem csak zsidóknak!

Bemutató: 2013. december 12. 20 óra.

látványtervező: Juristovszky Sosa, zene: Gazda Bence, mozgás: Lengyel Kata, animáció: Tóth Zs. Szabolcs, operatőr: Hajmási Péter, produkciós vezető: Marcsa Barbara,

rendezi: Borgula András

Az előadás helyszíne: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Kamaraterem (1027 Budapest, Jurányi u. 1.)