STEINERÉK

SZÍNHÁZI SOROZAT A Gólem Stúdió előadásÁBAN

steinerekweb

Mit tehet az egyszeri magyar család, ha a nagymama végrendeletéből kiderül, hogy ők inkább egyszeri zsidó család? És pláne mit tehet akkor, ha mindez óriási vagyonnal is társul?
Frissen induló sorozatunk nem véletlenül kapta a zsidó teleregény alcímet. Zsidó, mivel... nos, hát mivel zsidó. És teleregény, mivel folytatásos szappanopera, színházi szitkom, sorozat, modern kori Szomszédok, zsidó Szabó család, olyannyira, hogy lehet, meg is változtatjuk a címét Steiner család és a szomszédokra. Azt mondtuk már, hogy nagyon vicces?
Minden hónapban újabb epizóddal jelentkezünk a család további, zsidósággal kapcsolatos megpróbáltatásairól, ünnepekről és hétköznapokról.

JÁTSSZÁK:

Nagymama: KISS MARI
Steiner Tamás:: PETKOVICS GYÖRGY
Steiner-Kovács Borbála: NÉMETH ORSOLYA
Steiner Zsófia: KONDOR KITTI
Steiner Zsombor: TURCSÁN ZSOLT
Steiner Zsanett: SCHALLINGER ZORKA
Falussy Rózsa: KERTÉSZ GYÖRGYI
Kovács Nikoletta: ANTAL ANNA
Erőss II. Péter: BOZSÁN DÁVID
Spielman Judit: KOVÁCS M. VERONIKA
Keresztes Kornélia: LOHONYAI KATALIN
Márton Sylvi: RÁCZ ESZTER

Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Írta és rendezte: Borgula András és Németh Virág

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház / Kamaraterem
1027, Budapest, Jurányi u. 1.
Tel: 06 20 776 07 44
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

JEGYVÁSÁRLÁS

Támogatók:
EMMI, NKA, JDC, MAZS, Mazsihisz, Mazsök, Jurányi Ház

A BENNÜNK LÉVŐ CSODÁLATOS NŐ

Maurícia, a város legszebb és legkívánatosabb asszonya nyaralni megy, villájába pedig barátnője a talán még nála is szebb és kívánatosabb Madagaszkár érkezik egy pár hetes kikapcsolódásra. A város férfiúi egy emberként érkeznek, hogy elnyerjék Madagaszkár tetszését. D'Burboin és barátja, St. Luxuszi versengenek a kisasszony kegyeiért, de nem vehetik fel a versenyt Horhéval, a város híres-hírhedt Don Juanjával.

JAZZ & JEWS

A Gólem törzsasztalánál Zsenik, Imbecillisek, Divatosak és Ósdik egyszóval zsidók. Virtuóz négykezesek, meghökkentő vallomások, bolondos dallamok, meglepő megoldások. A színpadon két bárzongorista és egy kávéházi főpincér.

JÁKOBI ÉS LÁJDENTÁL

Lájdentál szerint nincs is annál kellemesebb, mint a legjobb barátoddal dominózni a teraszon. Ám mi történik, ha egyszer a legjobb barátod úgy dönt, új életet kezd, netalán meg is nősül? A ragaszkodó Lájdentál próbálkozik, trükközik, végül önmagát, „az apró szolgálatok emberét" adja az ifjú párnak nászajándékként. Ám Jákobival kötött barátsága menthetetlennek tűnik; a feleség túl ravasz, a férj túl hullámzó, és egyáltalán: mindenki olyan „túl".

AZ AMERIKAI HERCEGNŐ

A korona kifényesítve várja, hogy helyére kerüljön. De kinek a fejére?

Hohenschvádenházi Bonifáciusz Viktor Félix egykor király: ma Felix van Schvank néven tengeti napjait és franciát tanít. Uralkodásának szebb napjairól egy gazdag, titokzatos amerikai hercegnőnek mesél magnószalagokon, az emlékekért a mecénásnő készpénzzel fizet, a száműzött király aztán a készpénzt egy szolgálatkész utcalánynál cseréli örömökre. Ez csodásan mehetne így az idők végezetéig, de egy nap a király fiát felkeresi egy filmrendező: a titokzatos hercegnő felkérésére filmet forgatna a király életéről.