Adatvédelemi nyilatkozat a "sokfélék vagyunk" applikációhoz

Adatvédelmi nyilatkozat

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (Nyilatkozat) tartalmazza a Gólem Színház Egyesület (2721 Pilis, Újerdő út 5., Adószám: 18187135-2-13) (Üzemeltető) által üzemeltetett, az első pontban felsorolt facebook applikációs szolgáltatások (együttesen: Szolgáltatások) keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A Szolgáltatás technikai hátterét az Üzemeltető biztosítja, a tárhelyeken elhelyezett szoftverek üzemeltetését maga végzi.

A Szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit. A jelen adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a Gólem Színház nyitóoldalán.

1. Az adatvédelmi nyilatkozat a következő domén(ek)re vonatkozik:

https://apps.facebook.com/sokfelek-vagyunk/

2. Az adatkezelő személye

A Szolgáltatással összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében az Üzemeltető az adatkezelő, és nem vesz igénybe adatfeldolgozót. Az Üzemeltető által kezelt személyes adatokat kizárólag az Üzemeltető és annak munkavállalói ismerhetik meg. A Szolgáltatás felhasználóira vonatkozó adatok az Üzemeltető tárhelyein kerülnek tárolásra.

3. Adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás

A weboldalak személyes adatok megadása nélkül is látogathatók.

A webhelyen semmilyen adatok nem kerülnek letárolásra.

4. Applikáció-látogatottsági adatok kezelése

Az aplikáció látogatása során technikai adatok keletkeznek, amelyeket az oldal felhasználhat dinamikus oldalak előállításához és statisztikai adatok képzéséhez. A Szolgáltatás felhasználói számítógépeinek egyes adatai és IP címei a honlap-látogatottsági adatok generálása, a Szolgáltatás megfelelő működtetésének biztosítása céljából naplózásra kerülnek. Ezek az adatok bizonyos esetekben személyes adatoknak minősülnek. A naplófájlokról statisztika készül. A naplózás továbbá a Google Analytics nevű webanalitikai szoftverrel is végbemegy.

5. Cookie-k kezelése

A Szolgáltatás egyes részeinek használatakor az Üzemeltető kisméretű, a felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) telepíthet a felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása, a felhasználó további látogatásainak megkönnyítése, a Szolgáltatás hatékonyságának növelése, az adott felhasználó számára célzott reklám vagy egyéb célzott tartalom eljuttatása vagy piackutatás céljából. Az adatfájlok használatának eredményeképpen az Üzemeltetőhöz került adatokat az Üzemeltető nem kapcsolja az adott felhasználó azonosító adataihoz. A felhasználónak böngészőjében a cookie-k vonatkozásában az alábbi lehetőségei vannak:

beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az Üzemeltető cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén,a cookie-k küldését bármikor megtilthatja.

E körben kiemelendő, hogy a cookie-k el nem fogadása azt eredményezi, hogy ezzel összefüggésben bizonyos oldalak vagy funkciók nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez. A cookie-kal kapcsolatos további információ a http://www.cookiecentral.com címen érhető el.

6. Az adatkezelés célja

Az felhasználói adatok kezelése több célt szolgálhat:

kapcsolattartás megkönnyítése a felhasználókkal csoportos email-ek és/vagy sms-ek formájában

A felhasználó az applikációt bármikor törölheti vagy módosíthatja a számára erre a célra biztosított webhivatkozások segítségével. Amennyiben a törlést technikai ok akadályozza, úgy email-ben vagy telefonon tájékoztathatja az oldal üzemeltetőit. Az aktuális elérhetőségek a www.golemszinhaz.hu oldal "kapcsolat" menüpontjában találhatók.

a) Felhasználásra kerülő személyes adatok
Az applikáció használatakor a facebook profilképének elérhetését kérjük. Ez az egyetlen olyan személyes adat, amit felhasználunk, de nem tárolunk.

b) A személyes adatok megfelelő szintű védelme
Biztosított, ha az adatkezelés, illetve az adatfeldolgozás kötelező szervezeti szabályozásnak megfelelően történik

7. Adattovábbítások, harmadik személyek adatkezelései

Az Üzemeltető kifejezett jogszabályi rendelkezés hiányában csak az adott felhasználó kifejezett hozzájárulásával adja át harmadik személyeknek a személyes azonosítására alkalmas adatokat. Ugyanez igaz az adatfájlok használatával az Üzemeltető kezelésébe került adatokra. Az egyes személyes adatok harmadik személyekkel való közlésére az alábbi esetekben is sor kerülhet:

A Szolgáltatás keretén belül észlelt gyanús vagy jogsértő tevékenységekkel kapcsolatban az Üzemeltető jogosult felhívásokat vagy közleményeket küldeni vagy közzétenni, akár az egyes felhasználók adatainak felhasználásával.A Szolgáltatás meghatározott részeit (például reklámok megjelenítése, látogatottsági statisztikák készítése) az Üzemeltető adott esetben szerződéses partnereivel (alvállalkozóival) is végeztetheti. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ilyen szerződéses partnerek részére egyes felhasználói adatok átadásra kerülhetnek. Mindemellett az ilyen szerződéses partnert titoktartási kötelezettség terheli.
Ezen szerződéses partnerek az önkéntesség elvének megfelelően csak az egyes felhasználók hozzájárulásával saját jogukon és saját céljaikra is gyűjthetnek felhasználói adatokat, a jogszabályoknak és az adott személy vagy társaság saját adatvédelmi nyilatkozatában foglaltaknak megfelelően.Az Üzemeltető együttműködik a nyomozati jogkörrel rendelkező szervekkel és a bíróságokkal a Szolgáltatás keretén belül elkövetett jogsértések (például csalás, szellemi alkotásokhoz fűződő jogok megsértése) felderítése és szankcionálása érdekében, és teljesíti a jogszabályi rendelkezésen alapuló adatkéréseket.

8. Adatbiztonság

Bár az Üzemeltető az iparági standardoknak megfelelő biztonsági intézkedéseket foganatosít ennek biztosítására, nem garantálja, hogy a felhasználók a Szolgáltatás keretében kifejtett tevékenységével kapcsolatos vagy a Szolgáltatáson belül megjelenített személyes adatai kizárólag a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott módokon kerülnek kezelésre. Harmadik személyek, vagy akár más felhasználók is képesek lehetnek arra, hogy jogellenesen az adatvédelmi és személyiségi jogokat védő jogszabályi rendelkezések oltalma alá tartozó üzeneteket vagy adatokat hallgassanak le vagy fürkésszenek ki. Ezen felül a felhasználó is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.

9. Felelősség

Amennyiben az Üzemeltető tudomást szerez arról, hogy a felhasználó valamely harmadik személy jogait vagy a jogszabályokat sértő módon a Szolgáltatás használata során más személy személyes adatait adja meg, a Szolgáltatáson belül nyilvánosan hozzáférhető vagy jogellenesen megszerzett személyes vagy egyéb adatokat harmadik személyek jogait vagy jogszabályt sértő módon használja vagy egyébként a jelen adatvédelmi nyilatkozatban foglalt rendelkezéseket megszegte illetve a Szolgáltatás használata során kárt okozott, az Üzemeltető megteszi a szükséges lépéseket a kár megtérítése, illetőleg a jogi úton történő felelősségre vonás érdekében.

9.1 Felelősségkorlátozás

Néhány oldalunkon link található egyéb olyan weblapokra, amelyek tekintetében az adatkezelés szabályai eltérhetnek a mi honlapunkon irányadó szabályoktól. Például ha egy hirdetésre kattint, az átirányíthatja Önt egy másik weblapra. A fenti csoport magában foglalja a hirdetők, a csatorna támogatói, vagy a logónkat közös márkahasználati szerződés alapján használó más partnerek linkjeit is. A látogatóknak javasolt ezen oldalak adatvédelmi szabályzatát áttanulmányozni, mivel mi nem vállalunk felelősséget az ezen oldalakon a látogató által közölt és az oldalak által összegyűjtött adatok és információk kezeléséért, illetve ezen adatkezelésre nem rendelkezünk befolyással.

10. Módosítás

Az Üzemeltető fenntartja a jogot a jelen adatvédelmi nyilatkozat módosítására. Módosítás esetében az Üzemeltető a módosított nyilatkozatot elérhetővé teszi a Szolgáltatás nyitóoldalán.

11. Milyen jogai vannak a felhasználónak személyes adatai tekintetében?

Felhívjuk a figyelmét az Adatvédelmi Törvényben lefektetett jogaira, különös tekintettel:

a) Tájékozódási jog
Az Adatvédelmi Törvény értelmében, jogában áll az általunk rögzített adatairól felvilágosítást kérni.

b) Ellenvetési jog
Az Adatvédelmi Törvény értelmében joga van a nem megengedett adatok törlésére/korlátozására, a helytelen adatok helyesbítésére. Ezen kérés azonban nem érinti a számlázási és a könyvelési adatokat.

c) Helyesbítés, törlés, korlátozás
Az Adatvédelmi Törvény értelmében, jogában áll adatainak reklám, piac- vagy közvélemény kutatás céljából történő használatát korlátozni.
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 3. §-a

d) Kötelező szervezeti szabályozás
Több országban, de köztük legalább egy EGT- államban is tevékenységet folytató adatkezelő vagy adatkezelők csoportja által elfogadott és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) által jóváhagyott, az adatkezelőre vagy adatkezelők csoportjára nézve kötelező belső adatvédelmi szabályzat, amely a harmadik országba történő adattovábbítás esetén a személyes adatok védelmét az adatkezelő vagy adatkezelők csoportjának egyoldalú kötelezettségvállalása útján biztosítj

e) Adatvédelmi incidens
Személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

12. Kapcsolat

Amennyiben kérdése lenne a Gólem Színház Egyesület adatvédelmével kapcsolatban, forduljon adatvédelemmel megbízott munkatársunkhoz, aki felvetései vagy panasza esetén szívesen áll rendelkezésére.

Az adatkezelő – ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős közreműködésével – az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely artalmazza az érintett személyes adatok körét, az érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

www.golemszinhaz.hu - Gólem Színház Egyesület
Titkár: Borgula András
Kapcsolattartó: Borgula András
1027 Budapest, Jurányi utca 3.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.